Dodik reagovao na izjave Komšića: On ni ne može ništa drugo nego samo da se duri

Vijesti 25. jul 202011:32 > 11:33
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik oglasio se nakon izjava Željka Komšića povodom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci.

Govoreći o reakcijama na izjavu Vučića koji je rekao da je Trebinje “srpski grad”, Dodik je upitao šta je drugo nego srpski i pozvao sve da odu u taj grad i vide.

“To što se oni pozivaju da su nešto napravili u Trebinju stvar je turske okupacije koja je bila na ovim prostrima nekoliko vijekova i logično je da narod koji je bio okupiran ne može da slavi bilo šta od tih okupatora. U Trebinje je svako dobro došao i to je nesporno, ali je isto tako vidljivo da je Trebinje u Republici Srpskoj i da je to srpski grad u cjelini što se može vidjeti po gradskoj upravi, institucijama i načinu života”, pojasnio je Dodik.

On je kazao “da je Trebinje kolijevka srpskog narod, a sarajevsko računanje istorije ide samo od vremena kada njima odgovara, a pri tom zanemaruju važne istorijske činjenice”. 

Što se tiče Komšića i njegovih izjava povodom Vučićeve posjete Banjaluci, Dodik je rekao da su to “njegovi politički i djetinjasti pokušaji da izlazi u javnost sa nekim navodno ‘velikim hipotezama geopolitičkog karaktera’ svakako spada u političku glupost novijeg vremena u BiH”. 

“On ni ne može ništa drugo nego samo da se duri i pokušava da svoju nemoć iskaže jakim riječima mržnje i napada na Srbe, Republiku Srpsku, Srbiju, Rusiju i bilo koga drugog za šta on ocijeni da bi mogao dobiti aplauze o nekih zapadnjaka koji su ga vjerovatno ohrabrili da tako nešto čini”, rekao je Dodik. 

Kazao je da se Komšić “lažno predstavlja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, a u suštini ne smije da uđe ni u jednu opštinu sa hrvatskom većinom”.

“Komšić je drugi bošnjački član Predsjedništva i razumljivo je zašto legitimni politički predstavnici Hrvata u BiH zaobilaze i Predsjedništvo i sve institucije gdje god se on pojavljuje kao lažno kukavičije jaje podmetnuto Hrvatima”, istakao je Dodik.

“Oni uživaju u toj laži, plasiranju gluposti i floskula o Srbima i Republici Srpskoj koje pokušavaju da nametnu kao oreol njihove intelektulanosti kao oni nešto znaju o geopolitici, a sve to onda dovede Vučića u posjetu Banjaluku. U svakom slučaju vrijeme će najbolje sve pokazati”, naglasio je Dodik. 

On je zahvalio Vučiću na posjeti, ocijenivši da je ona veoma važna, da su dogovoreni značajni projekti koji će biti realizovani. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad