Ćudić: Oboljela sam od korone, imam bolova kakve nisam osjetila ranije

Vijesti 25. jul 202017:01 > 17:04
N1 BiH

Zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić pozitivna je na korona virus. Ona je ovu infromaciju podijelila na zvaničnom Instagram profilu.

Ćudić je kazala da se odlučila testirati nakon što je osjetila umor i malaksalost u srijedu ujutro. Danas je dobila obavijest da boluje od COVID-19.

VEZANE VIJESTI

“Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan, i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopštio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuca bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni “put pacijenta” i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice”, poručila je Ćudić.

Otkrila je kako bolovi koje ima “nisu ni najmanje bezazleni”.

“Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu “tek obična gripa”. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu, i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije”, istakla je zastupnica Naše stranke.

Na kraju se zahvalila svima koji su joj zaželjeli brzo ozdravljenje te poručila da “zaštite sebe i svoje porodice”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad