Nadarević za N1: Nemamo se čemu dobrom nadati…

Vijesti 27. jul 202008:19 > 08:23
N1

Novinar Adis Nadarević rekao je danas za N1 da duh devedesetih godina prošlog stoljeća i izvorne Miloševićeve politike - još uvijek nije mrtav.

Prema njegovim riječima, o ratu u Bosni i Hercegovini isplivat će još interesantnih detalja komentarišući jučerašnji Guardianov tekst.

Isplivaće još puno zanimljivih stvari i bit će dosta stvari za analizu u godinama koje slijede. I mi ćemo imati bolji pregled kako nam se sudbina krojila. Ovaj članak nisam temeljito pregledao. Vidio sam da to bio jedan od scenarija. To je bila jedna od varijanti koja je bila na stolu i ne iznenađuje, ne bi bilo prvi put da zločini budu nagrađeni. Djelimično i jesu.  Duh devedesetih i izvorne Miloševićeve politike još uvijek nije mrtav’‘, ispričao je gost N1.

Kako je naglasio, građani Bosne i Hercegovine se ne bave svojom državom – kao ni političari.

Našom zemljom se ne bave ni naši političari, ni naši građani. I koliko god bile isprazne floskule da građani bih trebaju pokazati više inicijative, mi to ne radimo. I dokaz su to ovakve situacije, recimo pandemija Covid 19 kad su entiteti vodili svoju politiku. Ova država je izgleda država po mjeri njenih građana. Političari nemaju nikakvu viziju i nikakav plan. Priča o napretku je floskula i sve se svodi na imenovanja, postavljanja, održavanje kontrola nad državnim agencijama i javnim preduzećima. I nemamo se čemu dobrom nadati”, dodao je Nadarević u razgovor s Minelom Jašar Opardija.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Nadarević je istakao njihovu važnost.

‘Izbori ove godine su pravi lakmus test da li je ovom narodu ostalo išta razuma”, poručio je Nadarević.

On je komentarisao i ostale aktuelne teme iz bosanskohercegovačke političke svakodnevnice. Pogledajte video kompletnog razgovora. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad