Komisija Parlamenta BiH usaglasila tekst Budžeta

Vijesti 27. jul 202012:18 > 12:29
N1

Komisija za usaglašavanje teksta budžeta institucija BiH oba doma Paralamenta Bosne i Hercegovine postigla je saglasnost - budžet je usvojen u tekstu koji je usvojen u Domu naroda, potvrdio je Asim Sarajlić nakon sjednice.

“Odustalo se od intervencija HDZ-a i Jasmina Emrića. Nismo se smjeli kockati. U prvom krugu ja i kolega Adil Osmanović smo bili protiv, ali u drugom krugu usaglašavanja smo podržali jer puno više dobijamo ovim budžetom nego što gubimo. Neće 450.000 KM riješiti migrantsku krizu u USK ili 754.000 za nabavku vozila nekoga usrećiti. Bili bi krivci da na kraju sedmog mjeseca nemamo budžet i izbora u ovoj godini”, rekao je Sarajlić.

Dodao je kako su “učinili velike kompromise u proteklom periodu, da je bilo puno ucjena, ali da moraju gledati širu sliku i da ne smiju produbljivati krizu”.

VEZANE VIJESTI

Poručio je kako je vrijeme da svi rade svoj posao kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

“SDA će uvijek činiti kompromis kako bi ovaj brod Bosna i Hercegovina išao naprijed. BiH će imati lokalne izbore, nakon 12 godina će imati izbore u Mostaru, a nastavit ćemo borbu za smigrantskm krizu, borbu protiv korona virusa itd. Povili smo leđa, ali morali smo za opću dobrobit“, rekao je Sarajlić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad