Magazinović kritikovao Osmanovića: Čović vas je opet poslao po burek

Vijesti 27. jul 202014:41 > 14:49
N1

Zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Adil Osmanović kazao je kako SDA-ovi zastupnici nisu za to da se podrži dio amandmana, ali da je najvažnije da sada budžet bude usvojen kako bi izbori bili održani. Ovo je naišlo na oštre kritike drugih zastupnika.

“Mi smo sve činili i danas činimo, mada sa zakašnjenjem, da naša država dobije budžet za 2020. godinu. Očigledno se htjelo da se odgode izbori i proizvede još jedna kriza u zemlji. Svima nam je jasno da neki politički subjekti ne žele da se održe izbori koje bi proveo aktuelni sastav Centralne izborne komisije. Naš cilj je da dobijemo izbore i budžet, a nečiji da se dobiju novi automobili i proizvede nova kriza i da se pomjere izbori”, rekao je Osmanović.

Zastupnik Damir Arnaut je rekao kako “Osmanović pokušava zavarati građane da se ovo nije moglo izbjeći što nije istina”.

“Do ove situacije smo došli jer ste vi iz SDA HDZ-u dali drugog člana ove zajedničke komisije. Dali ste mu veto i zbog toga je HDZ prvi put imao veto. Zbog toga 750.000 KM je otišlo na auta, a 450.000 KM neće dobiti građani Krajine da se bore protiv migrantske krize”, rekao je Arnaut.

Saša Magazinović kazao je kako “Osmanović u pokušaju da se opere govori netačne stvari”.

“Imate zapise glasanja na sjednici Predstavničkog doma i Doma naroda kako su glasali poslanici i delegati SDA. To što vi poslije glasanje kažete da se niste slagali, ali da ste podržali, to možda negdje prolazi, ali nemojte nas potcjenjivati. Poštenije je da izađete kao kolega Asim Sarjalić i kažete ‘još jednom smo pognuli leđa pred HDZ-om’. Za jedno 5-6 dana se navršava četiri godine od sastanka u Konjicu kada vas je Čović poslao po burek, čekali ga 40 minuta, a on nije došao. Ovo liči na to. Opet vas je čovjek poslao po burek”, rekao je Magazinović.

Osmanović je rekao kako “nema pretjerano razloga da se pravda jer je naveo razloge zašto su se usaglasili danas”.

“Što se tiče bureka, SDP nije do toga došao. Vi ne možete ni po burek otići da vas Čović pošalje”, rekao je Osmanović.

Magazinović je odgovorio: “Što se mene tiče nek’ vas šalju svaki dan, a mi vam se smijemo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad