Dom naroda PSBiH u srijedu razmatra usaglašeni budžet

Vijesti 27. jul 202015:42 > 16:01
N1

Hitna sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj će delegati razmatrati usalgašeni tekst budžeta zakazana je zvanično za srijedu, 29. juli.

Predstavnički dom PSBiH usvojio je danas izvještaj zajedničke komisije za usaglašavanje budžeta sa 23 glasa “za” i osam “protiv”. U Budžet su uvršeni amandmani HDZ-a kojim se iznos od 754.000 KM, koje je Predsjedništvo BiH u prijedlogu namijenilo za borbu protiv posljedica pandemije korona virusa na ekonomiju, vraća PSBiH. Ovo su oštro kritikovali zastupnici opozicije, ali i SDA koji su ipak podržali ovaj usaglašeni tekst budžeta.

VEZANE VIJESTI

Izvještaj komisije je treća tačka dnevnog reda sjednice Doma naroda, na kojem se nalaze i ratifikacija Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Rumunije o međusobnoj zaštiti tajnih podataka, ratifikacija dodatnog protokola 6. o trgovini uslugama uz Sporazum o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini, ratifikacija Ugovora Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvu iz Marakeša za olakšanje pristupa objavljenim dijelima slijepim i slabovidinim osobama i davanje saglasnosti za ratifikaciju Izmijenjene konvencije za staelitske komunikacije.

Sjednica počinje u 12 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad