Damir Mašić i Nedžad Ajnadžić gosti Dana uživo

Vijesti 28. jul 202012:12 > 12:14
N1

U „Danu uživo“ i danas donosimo informacije i osvrte o najvažnijim temema u zemlji, regionu i svijetu. Izvještavamo o epidemiološkoj situaciji, sportskim i naučnim događajima, finansijskim kretanjima.

O današnjoj sjednici Parlamenta FBiH, Zakonu o radu, zahtjevu za smjenu Vlade, koalicionim odnosima pred lokalne izbore – razgovaramo sa zastupnikom u federalnom Parlamentu i predsjednikom KO SDP-a Sarajevo Damirom Mašićem.

Odustajanje od gradnje trga na mjestu hotela „Pošta“, spor sa bivšim fudbalerom Predragom Pašićem, ali i njegovim nekadašnjim matičnim klubom „Sarajevom“, gradnja nove sarajevske gondole, Prve transverzale, te predstojeći lokalni izbori – teme su za razgovor sa Nedžadom Ajnadžićem, načelnikom sarajevske opštine Centar.

Novinar Elvir Bucalo u rubrici „Komentar društvenih mreža“ daje lični osvrt na aktuelne BH teme: usvajanje budžeta, održavanje lokalnih izbora, sindikalne proteste, najavljeni bunt opozicije, brobu protiv koronavirusa.

Američki kutak u Sarajevu i Astronomsko društvo Orion organizatori su sutrašnjeg online predavanja na temu “Mars: Od rimskog božanstva do Perseverance rovera”. O tome sa najpoznatijim BH astronomom Muhamedom Muminovićem.

Grupa Colonia ima novi videospot i pjesmu kojom nas vraća u osamdesete. Pjesmu „Doza“ Ivana i Boris danas predstavljaju i gledaocima „Dana uživo“.

Sa vama od 16 do 18:30h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad