Goran Čerkez, Muhamed Jusić, Zvonko Marić i Mersiha Novalić u Novom danu

Vijesti 28. jul 202014:05 > 14:10
N1

U Novom danu, u srijedu 29.7.2020. gledajte:

Epidemiološka situacija u FBiH sve je ozbiljnija, a zdravstveni sistem pod velikim opterećenjem. Da li u BiH možemo očekivati španski scenario? Koliko smo u mogućnosti povećati testiranja i pratiti kontakte osoba pozitivnih na koronavirus, nadzirati slučajeve i povećati broj ljekarai medicinskih tehničara, u “Novom danu” govori Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH.

Muslimani širom svijeta u petak obilježavaju svoj najveći blagdan. Kurban bajram koji simbolizira ljubav i žrtvu, odanost i poslušnost Stvoritelju. O ovom blagdanu i izazovima koje aktuelni trenutak predstavlja za vjernike, govorimo sa Muhamedom Jusićem, savjetnikom Reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH, priznatim teologom, arabistom i kolumnistom.

Sa Zvonkom Marićem, zastupnikom Saveza za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo razgovaramo o mogućim imenima budućih ministara zdravstva i rada, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica Kantona Sarajevo. Komentiramo i teme sjednice Skupštine KS-a.

Aktuelne događaje na političkoj sceni, društvenu svakodnevicu kroz pisanje dnevne štampe u rubrici “Press” komentira Mersiha Novalić, specijalistica za komunikacije i tviterašica.

“Let's Cook Together Festival” je način približavanja onima u čijim sudbinama se naziru sjećanja iz naše skore prošlosti. Podsjetnik na nužnost razumjevanja za ljude u potrazi za boljim životom. Studentica Lejla Mašić, govori u “Novom danu” o ovom humanitarnom projektu I događaju.

Budite uz Novi dan od 8 do 10.30 sati.

Novi dan u srijedu uređuje i vodi Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad