Ćudić: Fascinantna rasprava kolega iz SDA, hitno nam treba odgovor

Vijesti 28. jul 202015:31 > 15:38
N1 BiH

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine vode žustru raspravu o Informaciji u vezi posljedica djelovanja epidemije korona virusa na privredu.

Sabina Ćudić iz Naše stranke kazala je da joj “nije mi jasno kako je uopće moguće da imaju rasprave o budućim privrednim pokazateljima kad im se direktno presjecaju podaci o rapidnom porastu oboljelih od korona virusa”.

“Ekonomija BiH i ekonomija FBiH nisu u krizi iz nepoznatog razloga – to je refleksija krize u Evropi i širom svijeta uzrokovane pandemijom. Fascinantna mi je rasprava kolega iz SDA koji tvrde da je situacija danas ‘neznatno’ drugačija u odnosu na početak krize. Nemojte da upadamo u virove logičke i političke, nama treba pod hitno u naredna 24 sata odgovor – smještajni kapaciteti, medicinski kapaciteti, kapaciteti osoblja u svih deset kantona u FBiH? Mi nemamo odgovor vezano za ovu krizu hoće li djeca krenuti za mjesec dana u školu ili neće. Mi nemamo bazični odgovor od Vlade FBiH o inspekcijskim koracima – koliko ste do sad prikupili novca od naplate kazni za nepoštivanje mjera vezano za zabrane okupljanja iznad određenog broja ljudi u zatvorenim i otvorenim prostorima? Današnji izvještaj je apstraktna slika budućnosti”, kazala je Ćudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad