Nenadić: Ostavke ministara Agić i Mesihović još nisam prihvatio

Vijesti 28. jul 202015:55 > 16:06
TVSA

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je kako još uvijek nije prihvatio ostavke ministrice za rad Jasne Agić i ministra zdravlja Rusmira Mesihovića.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Skupštine KS, kazao je kako je ostakvu ministrice Agić zaprimio sredinom ovog mjeseca, da je ostavku ministra Mesihovića zaprimio jučer.

“Ostavku smo dali u proceduru i ona još nije prihvaćena, a ostavka ministrice Agić će, u konsulatcijama s njom, biti puštena u proceduru kada bude vrijeme za to. Ostavke ne dovodim u pitanje jer se radi o zdravstvenim razlozima”, rekao je Nenadić.

VEZANE VIJESTI

Dodao je kako je održao sastanke s rukovodećim državnim službenicima u Minsitarstvu zdravstva KS kako bi se organizovao nesmetan rad ove institucije te je naglasio kako je preuzeo dio obaveza dok se pitanje ostavke i imenovanja novog ministra ne riješi.

“Tačno se zna ko šta radi u ministarstvu i to je jučer odmah nakon pismene ostavke ministra Mesihovića urađeno. U narednih nekoliko dana izvršit će se neophodne konsultacije u skladu sa Zakonom o vladi i nadam se da ćemo ovo pitanje što prije predložiti Skupštini KS koja donosi konačnu odluku”, rekao je Nenadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad