Pretresi u Srebrenici nakon objavljivanja fotografije na Facebooku

Vijesti 29. jul 202010:21 > 10:25
N1/Ilustracija

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su juče na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici na području opštine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi osoba inicijala S. N., u cilju pronalaska nelegalnog oružja i municije.

“Naime, ova osoba je 13. jula 2020. godine na svom Facebook profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-epslozivna sredstva ‘zolje’ ili ‘ose’, uz komentar: ‘Srebreničke osice spremne za napad’. Dana 22. jula 2020. godine je na istom Facebook profilu napisao objavu: ‘Neka započnu novu utakmicu. Pa opstati ili nestati. Oni drugačije i ne znaju osim da provociraju i nejač ubijaju'”, navode iz MUP-a RS.

Kako dodaju u saopštenju, u porodičnoj kući S. N policijski službenici su prilikom pretresa pronašli pištolj ‘Glok 19’ i dvije ispaljene zolje.

O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv ove osobe biti podnesen izvještaj za krivično djelo ‘Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad