Sebija Izetbegović, Fahrudin Radončić, Nihad Čolpa i Srđan Puhalo u Danu uživo

Vijesti 29. jul 202010:42 > 10:47
N1

Dan uživo i danas prati aktualne teme i događaje.

Od 16 sati donosimo aktualne vijesti iz zemlje, regije i svijeta, a pored toga u našoj emisiji su i ovi gosti:

U emisiji “Dan uživo” danas s nama direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dr. sc. Sebija Izetbegović. Zbog čega misli da bi moglo doći do kolapsa zdravstvenog sistema, boji li se “španjolskog scenarija”, kako ce KCUS u ovom trenutku nosi s pandemijom koronavirusa, samo su neka od pitaja za našu gošću.

S nama danas i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, kojeg pitamo: Što misli o proračunu u kojem je nula KM za migrantsku krizu, raspodjeli pozicija, svom naslijedniku Selmi Cikotiću, koliko je i je li stabilna većina u Kantonu Sarajevo?

Tko je koga smijenio, i tko je predsjednik Građanskog saveza? S nama je danas predsjednik GS-a Nihad Čolpa, koji je optužio Demokratsku frontu za puč u njegovoj stranci s ciljem , kako tvrdi, osiguravanja „zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.” Danas tražimo odgovore o ovoj situaciji.

“#BiH funkcionise isto kao i #EU , dogovore se samo kada treba da podjele pare!!!” Tako na svom Twitter nalogu usvajanje prorčuna komentira psiholog i kolumnista Srđan Puhalo. Danas je naš gost te komentira aktualne društvene i političke teme.

Stigle nam tropske vrućine. O vremenu, prognozama, te stižu li nam dosita temperature i preko 40 stupnjeva? S nama danas meteorolog Nedim Sladić.

U Bosni i Hercegovini je znamo kao članicu grupe “Feminnem” koja nas je predstavljala na Eurosongu 2005. godine. Danas ima novu grupu, “Gelato Sisters”, čiji rad ove srijede predstavljamo u našoj emisiji. S nama danas Neda Parmać.

Zvonko Komšić Vaš je domaćin do 18:30 sati. Budite uz N1!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad