Borenović: Budžet pokazao bahatost i rasipništvo vladajuće koalicije

Vijesti 29. jul 202015:09 > 15:15
N1

"Usvajanje budžeta institucija BiH je vijest u smislu da su omogućeni uslovi za održavanje izbora u novembru ove godine, ali činjenica da je ovogodišnji budžet usvojen na koncu sedmog mjeseca i sama struktura istog nisu za pohvalu", rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domi PSBiH Branislav Borenović.

On je istakao i da se kroz strukturu budžeta pokazala bahatost i rasipništvo koalicije SNSD-SDA-HDZ.

“Sramotno je što su sredstva za pomoć rješavanja migrantske krize, kao i sredstva za saniranje ekonomskih posljedica tokom epidemije virusa korona skinuta iz budžeta u korist kupovine novih auta i zapošljavanja u kabinetima rukovodstava oba doma Parlamenta. Arogancija i nebriga za stvarne potrebe građana koju i u ovakvoj situaciji iskazuju davno su prešle svaku mjeru, a njihova želja za foteljama i privilegijama su za svaku osudu”, rekao je Borenović.

VEZANE VIJESTI

Ističe da su poslanici PDP-a glasali za ukidanje poslaničkog paušala što je i usvojeno na Predstavničkom domu PSBiH.

“Uvijek smo glasali za ukidanje poslaničkih privilegija, kojih je mnogo, uglavnom su nepotrebne i mnogo koštaju. To je i programska platforma PDP-a, proklamovana u našem Programu obnove, ali i jedini ispravan način djelovanja odgovornog poslanika i političara”, zaključio je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad