U Vladi FBiH otvorena knjiga žalosti za ministra Bukvarevića

Vijesti 30. jul 202009:03 > 09:08
Vlada FBiH

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu (Hamdije Čemerlića 2) jutros je otvorena Knjiga žalosti povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića. Knjiga je otvorena za sve građane i zaposlenike federalnih organa.

Jutros se u Knjigu žalosti upisao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je tom prilikom napisao: 

“Ovih pet godina provedenih s mojim ministrom Salkom Bukvarevićem u Vladi Federacije BiH nikada neću zaboraviti. Imao sam priliku raditi s tihim, blagim čovjekom nevjerovatna znanja i poštenja. Molim dragog Boga da mu podari lijepi dženet za koga vjerujem da ga je zaista zaslužio. Neka je vječni rahmet mom prijatelju, ministru Salki Bukvareviću”, stoji u poruci premijera Novalića. 

Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH

Knjige žalosti bit će postavljene u subotu, 1. augusta 2020. godine, u Parlamentu FBiH u Sarajevu (Hamdije Kreševljakovića 3) i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli (Mije Keroševića Guje 3).

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je jučer na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

On je prethodno smješten u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što je bio pozitivan na koronavirs. Jučer prijepodne priključen je na respirator. Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad