Branislav Borenović i Sergej Ćetković gosti Dana uživo

Vijesti 30. jul 202012:02 > 12:04
N1

„Dan uživo“ i ovog puta donosi pregled najvažnijih, kako domaćih tako i svjetskih aktuelnosti, sportske, poslovne i servisne vijesti.

Sa nama su i brojni gosti:

Posebna sjednica NSRS, budžet BiH koji je konačno juče usvojen, predstojeći lokalni izbori, inicijativa Asocijacije „Stvaraoci RS“ – teme su za razgovor sa liderom PDP-a Branislavom Borenovićem.

„Ovaj narod popije 25 miliona KM vrijednosti antidepresiva, doveli smo narod do ludila“ – upozorio je tokom prekjučerašnje sjednice federalnog Parlamenta zastupnik DF-a Dževad Adžem. O tome, ali i i Zakonu o radu, izmjenama Zakona o PIO,smjeni Vlade FBiH upravo sa njim razgovaramo ovog četvrtka.

Sa nama je danas i Snježana Kopruner iz Udruženja poslodavaca FBiH. Tražimo odgovore na pitanja je li dobro što Zakon o radu nije prošao u hitnoj proceduri, kako ga nadograditi, zbog čega nema dijaloga između poslodavaca i sindikata, šta su mane i nedostaci federalnog „Korona zakona“, mogu li se popraviti.

Brojne aktuelnosti, poput Posebne sjednice NSRS, raspodjele sredstava iz kredita MMF-a, odnosa snaga opozicije i vlasti u RS pred lokalne izbore, ali i vaše interesantne objave na društvenim mrežama – komentarišemo sa novinarem Željkom Raljićem.

„Vratile se ptice“ novi je singl Sergeja Ćetkovića, nastao u periodu koronavirusa. Je li to najava novog, sedmog po redu albuma, šta publika na istom može da očekuje, kako bira saradnike, a kako pjesme – sa Sergejom razgovaramo pred kraj „Dana uživo“.

Sa vama ovog četvrtka Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad