Saznajemo: Jučer u Službenom glasniku objavljen Zakon o Budžetu institucija BiH

Vijesti 01. aug 202016:15 > 16:21
N1

Kako N1 saznaje iz Centralne izborne komisije BiH, jučer je, 31. jula 2020. u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine objavljen Zakon o Budžetu institucija BiH za 2020. godinu.

Ovaj zakon stupa na snagu dan nakon objave.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH 29. jula 2020. je na hitnoj sjednici usvojio Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čime je okončana procedura usvajanja budžeta.

Podsjetimo, i Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovina poručio je bh. vlastima da je nakon dugog kašnjenja s usvajanjem budžeta od krucijalne važnosti da se budžet objavi u Službenim novinama kako bi bile nastavljene predizborne aktivnosti.

“Nakon dugog kašnjenja sa usvajanjem budžeta, sada je od krucijalne važnosti da se budžet objavi u Službenim novinama i da se što prije krene sa izvršenjem budžeta kako bi Centralna izborna komisija mogla provesti neophodne radnje u vezi sa organizacijom lokalnih izbora u 2020. godini i izbora u Mostaru bez daljeg odlaganja”, naveli su na zvanučnom Twitteru.