Treći dan 31. Mladifesta u Međugorju

Vijesti 04. aug 202009:14 > 09:16
N1

Treći dan Festivala mladih u Međugorju počeo je svjedočanstvom p. Johannesa Rotharmela, a potom je katehezu mladima održao apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser.

Središnje večernje misno slavlje predslavio je sarajevski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, a na misi su bili nadbiskup Henryk Hoser, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota i drugi.

Mons. Vukšić se u svojoj propovijedi osvrnuo na ulomak iz evanđelja u kojem su apostoli prestrašeni jakim vjetrom i valovima, priopćeno je iz Mladifesta. “Budući da su Isusova čuda uvijek sredstvo kojim on iskazuje brigu i ljubav prema ljudima u potrebi i pomaže riješiti neku njihovu poteškoću, ona su prvenstveno jedan od načina njegova propovijedanja i u službi naviještanja Evanđelja.

Njegova čuda su uvijek u službi dobra, a tako je i u slučaju Isusova hoda po vodi, iako se na prvi pogled može imati dojam da je očitovanje Isusova božanstva jedina svrha ovog čuda. Naime, i ovo čudo je izazvala potreba apostola, da spase svoje živote iz velike pogibelji te Isusova želja da im pomogne”, kazao je nadbiskup Vukšić.

Dodao je također kako su ljudski životi i čovjekova vjera u Boga u prenesenom smislu slični plovidbi apostola na drugu stranu jezera i iskustvu koje su tada doživjeli. “To zato što, dok putujemo na drugu stranu života i želimo slijediti taj osnovni pravac, nisu rijetke ni noći koje prijete da se izgubi pravi smjer, ni valovi koji iznenada udaraju, ni strepnje koje obeshrabruju, ni strahovi koji zovu na odustajanje, ni mala vjera koja traži čuda, ni magla sumnje koja skraćuje vidokrug i zatamnjuje vjeru i um, ni suprotni vjetrovi koji usporavaju napredak. Isto tako znamo da nas Isus voli takve”, dodao je Vukšić.

Nakon mise uslijedila je molitva pred križem i meditacija sa svijećama, a danas, četvrtog dana Mladifesta, katehezu mladima držat će fra Ljubo Kurtović. Uslijedit će krunica i misa koju će predslaviti apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, nakon čega će biti prikazan film zajednice Cenacolo, stoji u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad