Šarović: SDS će, uprkos našim argumentima, podržati Mladena Grujičića

Vijesti 04. aug 202013:45 > 14:02
N1

Srpska demokratska stranka će kandidatovati 25 svojih kandidata za načelnike i gradonačelnike samostalno na lokalnim izborima 2020. godine i imat će osam kandidata s drugim političkim strankama s kojima su potpisali ili će potpisati sporazum, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović. Iako su najavili da će imati svog kandidata za Srebrenicu, to se promijenilo.

Na konferenciji za novinare Šarović je rekao kako će podržati Mladena Grujičića kao kandidata za načelnika Srebrenice s obzirom da su ga sve druge stranke koje dolaze iz RS-a podržale.

“Imali smo tehničkih problema s prijavom naziva koalicija, ali je to ispravljeno jučer. Pretpostavljam da vam je poznato da smo mi kao SDS imali svog kandidata, ali većina stranaka koje imaju svoje sjedište u RS-u smatrale su da dosadašnjem načelniku Grujičiću treba dati šansu. Mi smo smatrali da je naš bolji, ali imajući u vidu opšti interes procijenili smo da bez obzira na naše jake argumente trebamo podržati jednog kandidata jer je očito da su sve druge političke opcije podržale Grujičića”, rekao je Šarović.

VEZANE VIJESTI

Kazao je kako se situacija u nekim sredinama mijenja, poput Bileće gdje su imali odličnog kandidata, ali su odustali jer institucije i kompanije u kojima rade ti ljudi nisu dali preporuku za to.

“Što se tiče Prijedora, nastojat ćemo da idemo s jednim kandidatom u okviru postojeće koalicije jer skupštinsku većinu čine DNS i SDS. Imaju dva kandidata koliko znam, mislim da je Dragutin Rodić ispred DNS-a, a naš je Maja Dragojević. Radimo procjene i ispitivanje, kandidat koji bude imao najveće šanse bit će kandidovan. U Bijeljini će biti kandidat ili iz SDS-a ili nestranački koji dolazi iz privrednog-javnog života Bijeljine. Mislimo da su naše šanse solidne i dobre. O tome ćemo odlučiti u narednih sedam dana”, rekao je Šarović.

Kazao je kako bi se u narednih 15 dana trebala znati imena svih kandidata o čemu će javnost biti obaviještena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.