Jasenko Karamehić i Almir Bašović u Novom danu

Vijesti 04. aug 202014:27 > 14:32
N1

U srijedu u Novom danu gledajte:

Operacija “Oluja” 25 godina kasnije: jedni slave, drugi se sjećaju žrtava. Uživo smo u Zagrebu i Beogradu. I ovaj “Novi dan” proteći će uz reporterska uključenja iz gradova u kojima se ni danas ne odstupa od različitih tumačenja ratnih događaja.

Koliko korona odstupa od pravila imunologije i karakteristika dosadašnjih virusa, da li i u kojoj mjeri mutira, ponaša li se isto u različitim geografskim i klimatskim područjima? Čime je liječiti, šta je prevencija i kako ojačati imunitet, za “Novi dan” govori jedan od najeminentnijih imunologa i stručnjaka u BiH, doktor Jasenko Karamehić.

Gotovo 3.000 romske djece, žena i muškaraca ubijeno je u noći između 2. i 3. avgusta 1944. u gasnim komorama u logoru Aušvic, u tzv. “Porodičnom kampu za cigane”, a procjenjuje se da su nacisti i njihovi saveznici ubili oko 25 odsto svih evropskih Roma – oko 500.000 ljudi. Da li su decenijama nakon holokausta Romi i dalje žrtve mržnje, isključenosti i omalovažavanja, za “Novi dan” govori novinar Dalibor Tanić.

Ovogodišnja nagrada “Kočićevo pero” za proljeće i ljeto dodijeljena je književniku Almiru Bašoviću. Laureat prestižnog priznanja, koje mu je donijela knjiga “Četiri i po drame”, biće naš gost.

Prestižno naučno priznanje dobili su učenici banjalučke Gimnazije. Nedavno su na Evropskoj olimpijadi iz fizike, koja je zbog pandemije koronavirusa održana putem interneta, osvojili bronzane medalje. Marko Vučić i Sergej Krčmar, gosti su “Novog dana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad