Dodik: Potrebna veća disciplina

Vijesti 04. aug 202017:59 > 18:02
Screenshot

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je epidemiološka situacija ozbiljna i da je jedini način borbe protiv virusa korona poštovanje propisanih mjera, te apelovao na građane da ih poštuju kako bi mogla da se spriječi dalja eskalacija epidemije.

Dodik je rekao da i zemlje koje uspijevaju da se izbore sa epidemijom nemaju nikakve druge mjere od ovih koje se promjenjuju i u Republici Srpskoj, ali da imaju veću disciplinu u njihovom sprovođenju.

VEZANE VIJESTI

“Mi nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude dramatično potrebno i pokušaćemo da apelima i ukazivanjima obezbijedimo njihovo poštivanje”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Dodik je ukazao da nema zemlje na svijetu koja već ne osjeća značajne gubitke koje je pričinila pandemija virusa korona.

“Za sada imamo pokrivene očekivane gubitke sa stanovišta izvora koje smo obezbijedili putem Međunarofnog monetarnog fonda, pa i evropskih fondova, i vjerujemo da ćemo moći brzo da uđemo u fazu oporavka”, rekao je Dodik i dodao da je zahvalan zdravstvenom osoblju koje je uložilo velike napore u borbi protiv virusa koja već previše dugo traje.

On je istakao da je Bijeljina u prvoj fazi imala odličnu borbu protiv virusa korona, a sada je u drugoj fazi i treba da se izbori sa tim.

“Mislim da uspjeh u borbi protiv virusa korona samo može biti zajednički, jer virus se ne prenosi sam, nego ga prenose ljudi. Ako oni imaju svijest o tome, mi ćemo se izboriti sa virusom, a ako nemaju moraćemo dalje da se borimo”, istakao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad