Bakir Nakaš, Bojan Stojčić, Darko Pandurević i Ines Bulajić u Novom danu

Vijesti 05. aug 202013:19 > 13:45
N1

Liban je proglasio trodnevnu žalost nakon razorne eksplozije koja je pogodila glavni grad te zemlje, usljed čega je najmanje stotinu osoba izgubilo život, dok je više od četiri hiljade ranjeno. Proglašeno je vanredno stanje u trajanju od dvije sedmice. U sutrašnjem "Novom danu" donosimo najnovije informacije iz Bejruta.

Pratimo epidemiološku situaciju. Prema posljednjim procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, prosječna smrtnost oboljelih od covida-19 je 0,6%, što ovu bolest čini šest puta smrtonosnijom nego što je sezonska gripa. O svemu što koronu čini trenutno najrazornijim virusom, razgovaramo sa infektologom Bakirom Nakašem.

Bosnu i Hercegovinu njeni državljani napuštaju zbog ekonomskih razloga, ratnih trauma, neuređenosti društva, ali i zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta. „Između ovdje i tamo: migracije LGBTI mladih iz Bosne i Hercegovine na zapad“, kampanja je Mediacentra i Sarajevskog otvorenog centra, o kojoj razgovaramo sa koordinatorom projekta Darkom Pandurevićem i PR ekspertkinjom i aktivistkinjom, Ines Bulajić.

“Momak (31) iz Sarajeva traži osobu s kojom bi razgovarao o umjetnost.” Ovaj oglas već nekoliko godina budi pažnju u Bosni i Hercegovini, a trenutno na fasadi Umjetničke galerije BiH poziva na samostalnu izložbu radova “momka iz Sarajeva” – Bojana Stojčića, koji će biti gost “Novog dana”.

Prije godinu dana napustio nas je mladi umjetnik Anis Smajić poznatiji kao Anik Dub. Iza njega su ostale brojne umjetničke slike, murali, karikature, grafiti – izloženi u Gradskoj galeriji Bihać. Jedan od organizatora izložbe, Afan Halilagić, podsjetiće nas na Anik Dubovo stvaralaštvo, ali i na njegov moto “Ja sam rođen da ljude činim sretnim”.

Budite uz “Novi dan” od 8 do 10h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad