Kardinal Puljić na Mladifestu: Došao sam vidjeti srcem, došao sam vidjeti vjerom

Vijesti 06. aug 202009:34 > 09:36
FENA/Mladifest

Središnje večernje misno slavlje petog dana 31. Mladifesta održanog u srijedu, 5. kolovoza, predslavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Kardinalu Puljiću na misi su koncelebrirali apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota i još 61 svećenik, a prije molitvenog programa prikazan je film “Velim ti, ustani!” koji su pripremili članovi zajednice Cenacolo.

U svojoj propovijedi kardinal Puljić upitao je nazočne što ih je dovelo na ovaj Mladifest u ovakvoj situaciji.

“Neki bi sigurno odgovorili ‘pričali su mi ranijih godina da se na ovom Mladifestu susretne Boga i doživi se Božja blizina i zato sam došao’. Vjerujem da mnogi od vas upravo to žele. Možda će ponetko reći i ‘ma prazan sam, prazna mi je duša. Došao sam napuniti svoj životni akumulator da bih se mogao nositi s izazovom život’. Neki će možda reći ‘svačim sam se zatrpao pa sam izgubio samog sebe. Došao sam naći sebe, susresti sebe i u sebi Boga'”, kazao je kardinal Puljić.

Navodio je i druge razloge zbog kojih se dolazi u Međugorju, poput ispovijedanja, pronalaženja mira u duši, prepoznavanja čovjeka kao svoga suputnika, spoznaje koliko smo se spremni žrtvovati i slično.

“Sve što tražite naći ćete kod Isusa, Marija će nas tamo povesti i zato je poruka ovogodišnjeg susreta ‘Dođite i vidjet ćete’. Ne vidjeti očima, nego došao sam vidjeti srcem. Došao sam vidjeti vjerom. Sva traženja, sva tehnika, sva umijeća, sve znanje ne može dati ono što Isus daje, a to je mir. Zato je prevažno da naučimo od Marije kako Božju Riječ slušati, čuti, prihvatiti, živjeti”, kazao je kardinal Puljić.

Nakon mise bilo je klanjanje i poslanje, a uz kardinala Puljića mise na ovom Mladifestu slavili su još i mons. Luigi Pezzuto, mons. Henryk Hoser, mons. Tomo Vukšić i fra Miljenko Šteko, dok su kateheze mladima držali mons. Hoser, fra Danko Perutina i fra Ljubo Kurtović.

Prikazivana videosvjedočanstva bila su iz serijala “Plodovi Međugorja”, dok su jedan film pripremili članovi zajednice Cenacolo, stoji u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad