Tučnjava u Sarajevu, intervencija policije

Vijesti 06. aug 202009:40 > 09:44
Ilustracija

Jedna osoba povrijeđena je u tučnjavi koja se sinoć dogodila u Sarajevu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogodilo se to u 21.10 sati, a dežurna služba Pete policijske uprave obaviještena je da je u ul. Barska, općina Ilidža, došlo do međusobne tuče nekoliko nepoznatih osoba.

‘Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su dva lica i to: A.Y. rođen 2000.godine i K.B. rođen 2001.godine, obojica državljani Maroka, fizički napali lice B.L. rođen 1995.godine, državljanin Alžira i tom prilikom mu nanijeli teške tjelesne povrede.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć i utvrđen stepen tjelesnih povreda u urgentnom centru Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je.

Policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (teška tjelesna povreda), uhapsili osobe inicijala Y.A. i K.B. obojica državljani Maroka i predali ih u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad