Elmedin Konaković i Jurica Arapović gosti Dana uživo

Vijesti 06. aug 202011:22 > 11:26
N1

"Dan uživo" i danas od 17 sati s vama će biti Zvonko Komšić, koji će vas u sat i pol vremena i danas provesti kroz najvažnije događaje dana kako u zemlji, regiji i svijetu.

– Zbog pogoršane epidemiološke situacije “četvorka” traži hitnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo. U “Danu uživo” s nama Elmedin Konaković, predsjednik stranke “Narod i pravda”. Razgovaramo i o zajedničkim kandidatima za lokalne izbore, te druge aktualne teme.

– Pratimo i danas situaciju sa pandemijom koronavirusa. U KS jedno preminulo, 67 novozaraženih koronavirusom, a oporavljeno 107 osoba. Premijer Nenadić obustavio godišnje odmore članovima Kriznog štaba, Ministarstva zdravstva i direktorima zdravstvenih ustanova, donosimo detalje.

– Situacija s koronom je zabrinjavajuća, kaže to Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Danas je naš gost, te govorimo i o proširenjima bolničkih kapaciteta u Mostaru.

– Brojni lučki dužnosnici u Bejrutu smješteni su u kućni pritvor dok se ne završi istraga o snažnoj eksploziji koja se dogodila u utorak, priopćila je libanska vlada. Uz ovu donosimo i ostale svjetske aktualnosti.

– U glazbenim minutama emisije danas je s nama Dženan Lončarević, koji je nedavno objavio dugoočekivani spot za pjesmu “Sve moje ljubavi” u kojem se pojavljuje i Halid Bešlić. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, i zajedno s Dženanom, gost je emisije “Dan uživo”.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske, ekonomske i sportske aktualnosti, a naši reporteri izvještavaju uživo o događajima dana.

“Dan uživo” do 18:30 sati

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad