Ognjen Gajić, Gordana Vidović, Armin Redžić i Alma Mahmutović u Novom danu

Vijesti 06. aug 202016:56 > 17:08
N1

Nakon stravičnih slučajeva eskalacije nasilja nad ženama u Prnjavoru i Laktašima gošća “Novog dana” je Gordana Vidović, narodna zastupnica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jedna od rijetkih političarki koja je bavi ovom problematikom i u zastupničkim klupama. Osnivačica prve sigurne kuće u RS-u za žene i djecu žrtve nasilja govorit će i ovoga puta u njihovo ime o politici, zakonodavstvu I društvu koje je inertno prema zlostavljanim ženama.

Ognjen Gajić, ljekar intenzivne njege, pulmolog, univerzitetski profesor i bivši muzičar koji radi kao klinički informatičar i specijalista za intenzivnu njegu Odjeljenja za plućnu medicinu na prestižnoj klinici Mayo u Minnesoti u “Novom danu” govori o svojim iskustvima u liječenju težih oblika Covid 19 oboljenja. Kako i s kojim medikamentima se liječe pacijenti u klinici “Mayo”, u kojim slučajevima se koriste respiratori, te koliko je među pacijentima mlađih osoba saznajte u jutarnjem programu N1.

Armin Redžić, radijski voditelj, predočit će svoje iskustvo s koronavirusom, tzv. “putu pacijenta” i samoizolaciji. U rubrici “PRESS”s Arminom komentiramo i druge aktuelne teme s naslovnica portala i printanih medija u BiH.

Alma Mahmutović, psihologinja, govori o mentalnom zdravlju tokom epidemije koronavirusa, posebno u gradovima u kojima raste broj inficiranih. Jedna od tema je i psihičko osnaživanje tokom samoizolacije osoba koje su pozitivne na koronavirus.

O najnovijim informacijama iz medija u Njemačkoj, bh. dijaspori, odlasku naših državljana u ovu zemlju, obilježavanju godišnjice “Oluje” u Novom danu govori Mehmed Smajić s Deutsche Welea.

Budite uz “Novi dan” i Sanelu Dujković u petak od 8 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad