Opozicija u KS: Prestanite zataškavati katastrofalno rukovođenje krizom

Vijesti 06. aug 202019:21 > 19:29
Arhiv

Hitnu sjednicu Skupštine KS zbog pogoršane epidemiološke situacije tražili su opozicioni klubovi u Kantonu Sarajevo - Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista - samostalni zastupnici. Ovaj zahtjev odbili su pripadnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo, kako iz Naše stranke kažu, bez davanja adekvatnih razloga.

Redovnu sjednicu zakazali su tek krajem mjeseca, što, smatraju ove stranke, “pokazuje potpunu nepovezanost sa stvarnošću”.

“Broj zaraženih u Kantonu Sarajevo svakodnevno raste, stanje u glavnom gradu BiH je najgore od početka pandemije, građani i građanke su u strahu. Održavanje hitne sjednice nikada nije bilo potrebnije. Trenutna situacija je crveni alarm, a vladajuća većina traži više vremena za pripremanje sjednice. Sve dok je zdravstveni sistem pred kolapsom, jer zdravstveni radnici rade mjesecima bez odmora, dok nema osobe na čelu Ministarstva zdravstva i dok građani i građanke nisu upoznati sa putem pacijenta nemate pravo na traženje više vremena. Odbijanje hitne sjednice Skupštine na kojoj biste nam morali odgovoriti na pitanja koja zanimaju i građane i građanke samo je pokušaj zataškavanja katastrofalnog rukovođenja ovom krizom. Jasno je da su pogoršanje krize odgovorni apsolutno svi nivoi vlasti, ali to ne amnestira vladajuću većinu u Kantonu Sarajevo”, poručili su iz ove četiri opozicione stranke u KS.

VEZANE VIJESTI

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji zakazana je za 20. august.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad