U Sarajevu teško povrijeđen uposlenik Željeznica FBiH

Vijesti 07. aug 202010:31 > 10:34
N1

Dežurna služba Četvrte PU jučer je obaviještena da je u krugu depoa Željeznica F BiH, lociranom u ulici Bačići, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do povređivanja jednog uposlenog radnika.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je prilikom pripreme voza za izvlačenje, u prostorijama centralne radionice za održavanje elektromotora vozova, povrijeđen uposlenik Željeznica F BiH inicijala R. K. (1961.) iz Vogošće.

“Ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo je povrijeđenom ukazala prvu pomoć na mjestu događaja, da bi potom R. K. bio prevezen u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljem liječenju”, naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su, uz prisustvo inspektora zaštite na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad