Nermin Nikšić: Sarajevo želimo učiniti metropolom

Vijesti 07. aug 202011:09 > 11:12
N1

Lideri partija SDP, Naša stranka, Narod i pravda i Nezavisna bosanskohercegovačka lista potpisali su sporazum o saradnji za predstojeće lokalne izbore u 2020. godini, a Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a rekao je da su ove stranke ostale dosljednje dogovoru da vlast u Kantonu Sarajevo bude drugačija od one koja postoji sada.

“Ovdje su četiri partije koje su ideološki različite, ali postoje dogovori oko stvari koje smo postigli ranije. Možemo se okupiti oko onoga gdje postoji konsenzus i gdje želimo da sarađujemo”, izjavio je Nikšić.

Dogovor je potpisan na osnovu 29 principa – po uzoru na onih 300 Vlade Kantona Sarajevo koja je smijenjena 2019. godine.

“Njih će naši vijećnici i načelnici provoditi. Dogovor je ono što me čini sretnim i zadovoljnim, da se pokazuje da prije priče o raspodjeli fotelja i funkcija postoje partije koje garantuju građanima ugovor i provođenje onoga što smo čuli od građana i da je to prioritet”, izjavio je Nikšić.

“Sarajevo želimo učiniti metropolom, prijestolnicom, ne samo na papiru i u tome ćemo istrajati”, poruka je Nermina Nikšića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad