Larson, Jusko i Rupčić u Danu uživo

Vijesti 07. aug 202014:14 > 14:17
N1

U Danu uživo gledajte:

Amerikanac Eric Larson došao je na poziciju višeg savjetnika Ureda za korupcju i kvalitetu u Kantonu Sarajevo. O ciljevima, metodama, strategiji, domaćim političarima, ulozi građana u sprječavanju korupcije, odnosu SAD prema BiH govori za našu emisiju.

Mjere zaštite od koronavirsua postoje, ali se ne poštuju – poručuju nadležni. Zašto nisu pooštrene kontrole, zašto ne vidimo više policajaca na ulicama kao na početku pandemije kad su brojke bile daleko niže – pitamo Ismira Jusku, ministra unutrašnjih poslova KS. Naše teme su i rad Vlade KS, poljuljani odnosi u koaliciji, optužbe na relaciji njegove stranke i DF-a i program koji je danas predstavila “četvorka”.

Kao odgovor na trenutnu aferu u susjednoj Hrvatskoj po imenu”Krumpiri”, kojom se muzičare i druge umjetnike poziva da vade krompir umjesto da kukaju kako nema posla, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a odgvorili su poklanjanjem hita „Krumpira”. Lider benda Hrvoje Rupčić danas je s nama.

U Danu uživo pogledajte i dio razgovora sa bivšim Savjetnikom za nacionalnu sigurnost SAD Johnom Boltonom, koji u cjelosti prikazujemo večeras u 21 sat.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad