Ljubiša Ćosić, Fuad Pašić, Samir Delibegović i Damir Šagolj u Novom danu

Vijesti 09. aug 202015:32 > 15:38
N1

I tokom vikenda rastao broj COVID pozitivnih pacijenata u BIH. Jesu li zdravstveni kapaciteti na granici pucanja, ko će preuzeti rukovođenje privremenim izolatorijem u paviljonu II Studentskog centra na Bjelavama, provjeravamo i izvještavamo o svim detaljima zdravstveno epidemiološke situacije u zemlji.

Donosimo priču o uspjehu i znanju. Završena izrada prvog udžbenika hirurgije u BiH. Potpisuju ga najeminentiniji hirurzi iz Tuzle, Sarajeva, Banja Luke, Foče i Mostara. Prof.dr. Samir Delibegović i prof.dr. Fuad Pašić govore o budućnosti hirurgije, ali i trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Zašto neki ljudi ne popravljaju svoju penziju na način da prodaju kukuruz“ – predlaže sadašnji načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, a SNSD – ov kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva na nastupajućim lokalnim izborima. Ima li još neki prijedlog za popravljanje finansijskog stanja i ostalih građana, o kandidaturi, protkukandidatima, planovima za Novi dan govori Ljubiša Ćosić.

Kako i koliko bosanskohercegovačka prošlost kao i sadašnji politički i socijalni momenat utiče na estetiku i narative lokalnih umjetnika? Kakva je uloga umjetnosti u vrijeme krize propituje ovogodišnji Kuma international i WARM program. O ranjivosti umjetnosti u pogoršanom zdravstvenom trenutku govori Damir Šagolj, fotograf i novinar.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad