U KS jučer testirano blizu 300 uzoraka, registrovano 55 novih slučajeva korone

Vijesti 11. aug 202010:38 > 10:40
N1

U Kantonu Sarajevo registrovano je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ovo su rezultati laboratorijskih testiranja 294 uzorka, obavljenih tokom jučerašnjeg dana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je trenutno 1.237 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 81 nalazi na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Nijedan pacijent ne koristi potporu respiratora pri disanju.

Sa bolničkog liječenja je tokom jučerašnjeg dana otpušteno pet pacijenta, dok je u istom periodu evidentiran oporavak 93 osobe. Tri pacijenta su nažalost preminula jučer, čime ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo iznosi 55.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.751 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.177 osoba. Do danas se od posljedica zaraze oporavilo 1.885 osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad