Porobić: Smanjili smo kapacitet gostiju pet puta kako bismo ispoštovali mjere

Vijesti 11. aug 202012:23 > 12:37
N1

Panonska jezera u Tuzli otvorila su se 26. juna, što je mnogo kasnije u odnosu na prethodne godine. Kako je za N1 rekao Maid Porobić, direktor JKP "Pannonica" Tuzla, primjenom novih mjera smanjili su kapacitet gostiju pet puta.

Panonska jezera mogu sada primiti 1.700 gostiju, što je prema riječima Porobića, i više nego dovoljan prostor kako bi se sve mjere provele jer gosti imaju 20-30 kvadrata prostora.

“Primjenom novih mjera smo kapacitet smanjili za pet puta. Želimo da naši gosti imaju koliko-toliko trenutak normalnog života. Sami gosti se pridržavaju pravila. Mi smo tu da ih nadziremo i tu je 40 ljudi koji ih prate”, rekao je Porobić.

Prva mjera koju su osigurali bila sigurnosna distanca koja se odnosni na peškire i ležaljke, što ne važi za članove porodice ili grupe koje se tako izjasne. Dezinfekcija moiblijara i ležaljki se vrši redovno, a svako jutro i dezinfekcija plaže. Na ulazu se vrši dezinfekcija ruku i nogu.

“Tokom 45 dana posjetilo nas je 84.000 gostiju, poredeći s 2019. godinom na današnji dan bilo je 313.000 gostiju, što je četiri puta manje. Cilj nam je da sačuvamo našu djelatnost, da opstane”, rekao je Porobić.

Upite dobijaju svaki dan od građana iz cijele BiH, ali i regije. Gosti su 65 posto izvan Tuzle, a za dolazak su zainteresovani i građani Srbije.

“Danas imamo goste iz zapadne Bosne, Krajine, Sarajeva… Mi u svakom momentu znamo koliko je gostiju jer imamo sistem naplate ulaza i izlaza. Svakih pola sata kontrolišemo i prilagođavamo taj broj”, rekao je Porobić.

Uprkos svemu, uposlili su 147 radnika kako bi održali visoki standard i bili na usluzi svojim gostima, a već prave i planove za zimski period.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad