Jasmina Ćorović – Kuburović, Maja Terzić i Elma Tataragić u Novom danu

Vijesti 11. aug 202012:47 > 13:09
N1

U Novom danu donosimo vam pregled navažnijih događaja, i tema, kroz razgovore sa relevantnim i zanimljivim gostima i javljanja naših reportera.

U fokusu i dalje epidemiološka situacija u BiH. Pratimo stanje na terenu i donosimo posljednje podatke iz zdravstvenih ustanova iz cijele BiH.

Tema Novog dana je i testiranje na korona virus. Sve je više onih koji rade serološke ili ELISA testove, najčešće zbog putovanja. Znamo li šta o zdravlju i stanju organizma govore rezultati tih testova, zašto nam strah nije saveznik u borbi protiv korona virusa? Doktorica Jasmina Ćorović – Kuburović, specijalista interne medicine odgovara na ova pitanja.

Neizvjesno je kako će se odvijati nastava u novoj školskoj godini – na tradicionalan način, sa djeom u đačkim klupama, ili online. Brojni roditelji bune se zbog mogućeg nastavka online školovanja, a to se posebno odnosi na roditelje djece s poteškoćama u razvoju ili govoru. U Novom danu govorimo o položaju djece sa poteškoćama u govoru, te šta bi eventualni nastavak online nastave značio za njih. Naša gošća biće Maja Terzić, logoped – terapeut.

Novinar portala infoveza.com Stefan Blagić, jedan je od dobitnika ovogodišnje nagrade za najbolje izvještavanje o korupciji, za tekst o malverzacijama u nabavci zaštitne opreme u Republici Srpskoj za vrijeme pandemije korona virusa. O aferama za vrijeme pandemijei aktuelnim događajima za Novi dan govori Stefan Blagić.

Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnji Sarajevo film festival u potpunosti će biti održan online. Kako uživati u filmovima, pratiti otvaranje festivala, sve to i mnogo više donosimo u Novom danu! Selektorica takmičarskog programa, Elma Tataragić, gošća je Novog dana.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad