Aida Pilav za N1: Ne smatram da je bilo šta loše u tome da imamo pravo na odmor

Vijesti 11. aug 202013:40 > 13:45
N1

Doktorica Aida Pilav, šefica kriznog štaba Kantona Sarajevo, za N1 je kazala da ne vidi ništa loše u tome što je iskoristila svoj godišnji odmor.

Pilav je za N1 rekla da su to redovni godišnji odmori koji su nastupili nakon što su “u maju isporučili korona free Sarajevo”.

“Ja sam neko ko 31 godinu radi u zdravstvenom sistemu, nikada nisam napustala zdravstveni sistem ove zemlje, ni u ratu. Učestvovala sam u svim reformskim procesima. Sve što sam naučila sam – naučila sam u svojoj zemlji. Sa velikim iskustvom i znanjem sam stala na čelo kolone u Sarajevu”, kazala je Pilav dodavši:

VEZANE VIJESTI

“To su bili naši redovni godišnji. U maju smo isporučili korona free sarajevo. Kolege su već tada bile u zamoru. Radni dani su bili po 18 sati. Ne smatram da je bilo šta loše u tome da imamo pravo na odmor”, izjavila je Pilav za N1.

Podsjećamo, zbog odlaska na godišnji odmor u Tursku Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo zatražio je njemu smjenu uz navode da odlazi na godišnji odmor u jeku pandemije, te da kada se svim građankama i građanima preporučuje da ne napuštaju granice BiH – šefica Kriznog štaba odlazi na odmor, van granica zemlje.

Pilav je u međuvremenu prekinula godišnji odmor i došla na posao u ponedjeljak, 10. augusta. Uradila je to nakon što je Mario Nenadić, premijer KS, protekle sedmice zatražio da svi prekinu odmore zbog povećanog broja slučajeva zaraze korona virusom u Kantonu Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad