Aljoša Čampara i Semir Efendić: Još čekamo…

Vijesti 11. aug 202016:30 > 16:33
Facebook /Aljoša Čampara

Aljoša Čampara, Federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu objavio je fotografiju sa Semirom Efendićem, načelnikom općine Novi Grad Sarajevo - gdje je podsjetio na aferu koja je krajem februara uzdrmala SDA i političku scenu BiH. Slučaj je u Sarajevu i BiH dobio izme "Afera Asim", a Čampara je podsjetio da mnogi detalji slučaja još nisu riješeni.

“Bio je tačno 28. februar kada je Semir Efendić objavio snimak koji je na svjetlo dana iznio najveću političko-koruptivnu aferu ikada u BiH. Bio je i tačno 4. juni kada je SDA nakon 3,5 mjeseca održala sjednicu Predsjedništva. Na sjednici je između ostalog donesen zaključak kojim je Predsjedništvo SDA zadužilo radno tijelo u sastavu Denis Zvizdić, Mirsad Zaimović i Safet Softić da u roku od sedam dana predloži zaključke u vezi sa stanjem i odnosima u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo.”

“Nešto se razvuklo ovih sedam dana, a proći će očito i 70. Nije žurba očigledno. Vrijeme liječi sve, time se izgleda vode. A hoće li to biti baš tako? Mi smo čekali i tih sedam dana, i mjesec i dva. Mi evo još čekamo”, napisao je Čampara na svom Facebook profilu uz fotografiju njega i Efendića.

Podsjećamo, Čampara se po objelodanjivanju afere oglasio na Facebooku – rekavši da SDA treba smijeniti Asima Sarajlića, te da SDA zbog svega treba uputiti izvinjenje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad