Hadžihafizbegović: U koroni se ne smije psihički čučnuti

Vijesti 12. aug 202009:35 > 09:41
N1

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović uspješno se oporavio od korona virusa. Za N1 govorio o svom teškom iskustvu.

Kako je kazao, prošao je pakao u proteklom periodu.

Od simptoma je kako kaže imao sve, osim kašlja.

“Možda sam jedan dan imao suhi kašalj i nisam se više zakašljao. Di  jareja je jedan od simptoma, glavni je temperatura. Začudan osjećaj, pisao sam sa takvom temperaturom. Ovo je borba sa Sotonom, ja sam to tako doživio. Mentalni i metabolični sustav vam se okrene za 360 stepeni. Svašta sam imao u prošlosti, ali sve je to eufemizam za ovu kušnju. Narasla mi je sva empatija za ljude koji se liječe od korone”, rekao je.

Tokom liječenja je pojeo dvije kile meda, gdje je dodao inzulin, budući da je dijabetičar. Pio je ulje od ćurekota, vitamine sve koje su mi doktori preporučili, cink uz terapiju koju su mi ljekari prepisali. U bolnicu nije želio da ide.

“Nisam protiv hospitaliziranja, ali čovjek izmeditira tu stvar i sam sa sobom porazgovara. Odlučio sam da između pravljenja bolničke sobe u svojoj vikendici i bolnice u koju bi legao izaberem ovo prvo. Ne mislim da sam donio ispravnu odluku, ali na vama je da odlučite. Ovo nije preporuka za one kojima se preporuči hospitaliziranje. Sve je ovo iz moje lične kušnje”, ispričao je.

VEZANE VIJESTI

Dvije stvari moraju biti harmonizirane, a to je slijeđenje inputa ozbiljnih doktora i mora biti zdrava glava – njegova je poruka.

“U koroni se ne smije psihički čučnuti. Mnogim mojim prijateljima se bolest produžila jer su psihički pali. Ja sam imao temperaturu 39.5 i u 3 ujutro sam gledao Mr. Beana. Onaj ko čeka da popije tablete i padne u depru – bolest se sigurno disperzira. Čitao sam, slušao sam muziku, čini mi se da mi je to pomoglo”, kazao je Hadžihafizbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad