Almir Badnjević, Randall Puljek – Shank i Snežana Ružičić u Novom danu

Vijesti 12. aug 202010:28 > 10:29
N1

U fokusu i dalje epidemiološka situacija u BiH. Pratimo stanje na terenu i donosimo posljednje podatke iz zdravstvenih ustanova iz cijele BiH.

Kako funkcioniše respirator, koje opcije ima, kakvi tipovi ventilacije se daju i kome za Novi dan će pojasniti Almir Badnjević doktor nauka iz područja biomedicinskog inženjerstva.

Snežana Ružičić jedna je od sedam žena koje se nalaze na čelu općina ili gradova u BiH. Na službena putovanja ide bez službenog vozača, ukinula je sebi brojne načelničke benefite, modernizovala lokalnu zajednicu. Aktivno promoviše turističku i ekološku svijest, akcijama, nerijetko preko društvenih mreža. Svoja razmišljanja ovog jutra dijeli sa gledaocima ND.

Randall Puljek – Shanke je amerikanac iz Pensilvanije. Prvi put je u BiH došao 94. radeći na humanitarnim projektima i to u Konjicu. Od 2002. živi i radi u Sarajevu. Predsjednik je Asocijacije bosansko-američkog prijateljstva i danas u Novom danu govori zašto je već skoro 20 godina svoj rodni dom zamjenio Sarajevom, šta ga je vezalo za ovaj grad i kako sa aktuelnim političkim prilikama vidi budućnost BiH.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 08h. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad