CIK: Počeo proces ovjere prijava političkih subjekata za izbore u Mostaru

Vijesti 12. aug 202014:18 > 14:24
N1

Razmatrajući Izvješće o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 47. (korespodentnoj) sjednici održanoj danas počelo proces ovjere političkih subjekata za sudjelovanje na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru zakazanim za nedjelju, 20.12.2020. godine, saopćeno je danas iz CIK-a.

Kako je saopćeno, Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas ovjerilo prijave za sudjelovanje na izborima u Gradu Mostaru za 23 političke stranke, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete za ovjeru.

”Zbog nedostataka u prijavi (nedovoljan broj validnih potpisa potpore birača ili nedostaje dokaz o uplati pristojbe) 15 političkih stranaka će biti obavještene o nedostacima i ostavit će im se rok od dva dana da otklone nedostatke. Odbijena je prijava jedne političke stranke zbog nedovoljnog broja podnesenih potpisa podrške birača.

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo prijave za sudjelovanje na izborima u Gradu Mostaru za osam neovisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Odbijena je prijava jednog neovisnog kandidata jer prijava sadrži više nedostataka’‘, saopćeno je.

Nakon što okonča proces ovjere prijava političkih subjekata za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, Središnje izborno povjerenstvo BiH će pregled ovjerenih političkih subjekata objaviti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad