Preminula Mira Košarić, sutkinja Kantonalnog suda u Mostaru

Vijesti 13. aug 202007:02 > 07:06
Kantonalni sud Mostar

U Mostaru je iznenada preminula dugogodišnja sutkinja Kantonalnog suda Mostar Mira Košarić (68). Komemoracija u Sudu je u četvrtak, 13. augusta u 12 sati. Porodica prima sućut u gradskoj mrtvačnici na Bijelom brijegu također danas od 17.15, slijedi ispraćaj u 18 sati, a pokop će se obaviti na gradskom groblju Sutina.

“Sa neizmjernim žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu Bosne i Hercegovine da je Mira Košarić, sudija Kantonalnog suda u Mostaru, iznenadno preminula dana 11.08.2020.g nakon kraće bolesti. Komemoracija povodom smrti sudije Mire Košarić će se održati dana 13.08.2020.g. u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru u Velikoj Sali sa početkom u 12 sati”; navode iz Suda.

Mira Košarić je rođena 1952. godine u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, , a pravosudni ispit položila u Sarajevu.

Profesionalnu karijeru je započela u preduzeću SOKO Mostar u rodnom Mostaru, a karijeru sudije započela je u Osnovnom sudu udruženog rada u Mostaru, gdje je radila do ratne 1992 godine.

Nakon rata radila je u Uredu Ombudsmana za ljudska prava, a od 2003. godine do smrti kao sudija Kantonalnog suda u Mostaru na krivičnom i upravnom referatu.

“Povodom nenadoknadivog gubitka porodici Košarić kolektiv Kantonalnog suda u Mostaru izražava iskreno saučešće, objavili su iz Kantonalnog suda u Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad