Vjekoslav Mandić, Hajrudin Somun i inspirativna priča Peđe Helete u Novom danu

Vijesti 13. aug 202016:42 > 16:44
N1

U "Novom danu" u petak 14. 8.2020. godine gledajte:

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije BiH u “Novom danu” govori o zdravstvenim preporukama za izbore u BiH i početak nastave u septembru. Saznat ćemo da li situacija s koronavirusom može pomjeriti izbore u BiH? Da li će na roditeljima biti najveći teret nastave i kako bi ona mogla izgledati? Kada, kako i od koga će FBiH kupiti vakcine, i koje to sve procedure podrazumijeva? Tražimo odgovore na pitanje da li je realan ” virus pod kontrolom” scenarij u BiH obzirom da nam umiru mladi ljudi.

Uz svjetske aktuelnosti koje donosi urednik internacionalnih vijesti Esmir Milavić analiziramo i stanje u Libanu i Bjelorusiji. Gost “Novog dana” analitičar, nekadašnji novinar i diplomata Hajrudin Somun, govori o mogućim epilozima složenih situacija u ove dvije zemlje.

Motivirajuću priču u “Novi dan” donosi Peđa Heleta, rođeni Sarajlija koji živi u Quebecu. Čeličnom voljom ovaj šofer je od februara do avgusta 2020. godine uspio smršati 47,5 kilograma. Imao je 128 kiograma i pregršt zdravstvenih problema nakon čega je odlučio iz korijena promijeniti svoj život i od trome spavalice postao je rekretivac koji trči 14 kilometara dnevno. U “Novom danu” saznajte šta je sve promijenio u ishrani, kakve su reakcije njegovih najbližih, kako je sebe motivirao i kad mu je bilo najteže.

Mehmed Smajić s “Deutsche Welle-a” donosi priče iz njemačkih medija. Tematiziramo da li zaista virus u Njemačku dolazi sa Balkana, kolika je kazna za izbjegavanje testiranja na koornavirus, te koje su najnovije informacije o potrebnoj kvalificiranoj i nekvalificiranoj radnoj snazi.

Naši reporteri donose najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji u BiH i finalnim pripremama za otvaranje prvog virtuelnog Sarajevo Film Festivala.

Budite uz “Novi dan” i Sanelu Dujković u petak od 8 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad