CNN-ova Nia-Malika Henderson za N1: Trumpova pozicija je ozbiljno ugrožena

Vijesti 14. aug 202013:07 > 13:34
N1

CNN-ova politička reporterka, Nia-Malika Henderson, u ekskluzivnom interjuu za N1 govorila je o trenutnoj situaciji na američkoj političkoj sceni nakon što je demokratski kandidat, Joe Biden, izabrao kalifornijsku senatoricu Kamalu Harris za potpredsjednicu u utrci za Ovalni ured.

Bidenov izbor Harrisove je uznemirio i zabrinuo aktuelnog predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, uzimajući u obzir da je Trump već poznat javnosti po njegovom negativnom i seksističkom odnosu prema jakim ženama, smatra CNN-ova Henderson.

“Kamala Harris je prva Afro-Amerikanka koja je ili koja će uskoro biti zvanično nominovana za potpredsjednicu. Također je i prva Amerikanka azijskog porijekla. Izgledala je vrlo predsjednički, kada je objavljeno da je izbor za potpredsjednicu, dok je izlazila sa Joeom Bidenom, jučer u Bidenovoj matičnoj državi- Delawareu. On ju je hvalio, hvalio ju je zbog njenog borbenog duha, strasti zbog koje želi odmah ići raditi za srednju klasu u ovoj zemlji, ali i za one koji čak i ne mogu ući u tu srednju klasu zbog načina na koji je ekonomija trenutno oblikovana”, kazala je.

VEZANE VIJESTI

“Vidjeli ste Kamalu Harris u ulozi koju će zauzeti, a to je da će razmotriti slučaj ovog predsjednika, da će reći da je bio neuspješan u smislu rasta radnih mjesta, kao i da nije uspio okupiti ovu zemlju, kao i to da nije bio uspješan u borbi s Covidom” – naglasila je Henderson u intervjuu.

Kampanja demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena već je prikupila 48 miliona dolara u 48 sati od kada je Biden za svoju potpredsjednicu imenovao senatoricu Kamalu Harris, saopćio je u petak glasnogovornik kampanje.

Kamala Harris bi mogla biti pravac pravom smjeru za američku politiku, smatraju analitičari.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad