Sabina Ćudić, Valida Repovac Nikšić i Mirsad Purivatra u Novom danu

Vijesti 14. aug 202014:10 > 14:14
N1

Subotnje izdanje Novog dana emituje se regionalno iz Sarajeva za gledaoce u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Na terenu smo, donosimo sve najvažnije vijesti i koji obilježavaju našu i svjetsku svakodnevnicu. Dan započinjemo sa informacijama o zdravstveno epidemiološkoj situaciji. Jenjava li korona virus, kakva su očekivanja od jeseni, hoće li đaci u školske klupe od septembra, odgovore imaju reporteri N1 TV.

“Oboljela sam od korone, imam bolove kakve nisam osjetila ranije” – na ovaj način je Sabina Ćudić – zastupnica Naše stranke u Parlamentu BiH obavijestila javnost da je COVID pozitivna. Danas je potpuno izliječena i kaže: “Decenije zlostavljanja i zloupotrebe države, kratkoročnog i primitivnog profitiranja u tuđoj nevolji – došli su na naplatu.” Za Novi dan govori o svom iskustvu sa coronom, ali i o izazovima pred koje je korona stavila zdravstveni sektor.

Filmom “Koncentriši se baba” sinoć je započeo 26. Sarajevo film festival. Ove godine festival ima simbolično značenje. Zbog složene epidemiološke situacije, festival se do 21. augusta održava u online formatu. O ovogodišnjem, neobičnom SFF-u za Novi dan govori Mirsad Purivatra, direktor SFF.

Aktuelno sa naslovnica dnevnih novina u Srbiji, BiH i Hrvatskoj ovog jutra komentariše profesorica Valida Repovac Nkšić sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Sa gledaocima Novog dana u BiH, Srbiji, Hrvatskoj sutra je Minela Jašar-Opardija. Počinjemo u 09h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad