Prašović – Gadžo o kandidaturi i o tome zašto SBB neće podržati rješenja DF-a

Vijesti 14. aug 202014:51 > 14:56
N1

Sanela Prašović - Gadžo potvrdila je da je kandidatkinja SBB-a za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo. U izjavi je kazala da je prihvatila kandidaturu, da zna sve probleme koje ta sarajevska općina ima i da zna način kako ih riješiti.

“Tačna je informacija da sam ja kandidat SBB-a za poziciju načelnice općine Novi Grad Sarajevo. Čast mi je i zadovoljstvo bilo na sjednici Predsjedništva SBB-a prihvatiti kandidaturu”, izjavila je Prašović – Gadžo.

“Ja sam osoba koja je rođena na području ove općine. Cijeli život, gotovo 50 godina živim u općini Novi Grad. Znam sve probleme, nedostatke, šta nedostaje građanima koji žive na području ove općine i znam kakom to riješiti”, poručuje.

VEZANE VIJESTI

Ona je kazala da je na sjednici Predsjedništva SBB-a odlučeno da ova stranka neće podržavati kadrovska rješenja DF-a.

“Ovom prilikom pozivam SDA da formira vlast na federalnoj razini. Ono što morate znati, nas ne obavezuje da čuvamo vlast SDA i DF u sarajevskom i Tuzlanskom kantonu. SBB ima svoje jasne stavove. Na prvom mjestu su nam građani, zato SBB neće podržati prijedlog osobe za ministra zdravstva KS, kojeg je predložio DF”, rekla je Prašović – Gadžo u izjavi.

Ona je zatražila da kandidat pred Skupštinom KS iznese kompletan plan djelovanja, program rada i kako će to sve institucionalno provesti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad