Sutra nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom

Vijesti 14. aug 202016:25 > 16:26
N1

U Bosni i Hercegovini danas je prijepodne bilo pretežno sunčano vrijeme. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje je uslovio pljuskove i grmljavinu. Bez padavina na jugu.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 16; Bugojno 24; Ivan-sedlo 26; Gradačac, Sanski Most i Srebrenica 29; Bihać, Bijeljina, Livno, Tuzla i Zenica 30; Banja Luka, Doboj, Jajce i Prijedor 31; Drvar, Sarajevo i Zvornik 32; Grude, Široki Brijeg i Trebinje 33; Mostar i Neum 35 stepeni.

Sutra će u Bosni umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati kiša od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad