Protesti u Krajini, polupani prozori na autobusu koji je prevozio migrante

Vijesti 16. aug 202019:30 > 19:36
Radio Velika Kladuša

Građani naselja Polje u Velikoj Kladuši već drugi dan protestuju na ulicama zbog migrantske krize. Za razliku od sinoć, danas je nezadovoljstvo izraženo na drugačiji način, upotrebom sile.

Kako javlja Radio Velika Kladuša, jedan građanin je odlučio dočekati autobus koji na relaciji Bihać – Cazin – Velika Kladuša, uz redovne putnike, vozi i migrante te ih je dočekao na autobuskoj stanici u Polju. Došlo je i do upotrebe sile, odnosno, razbijanja šoferšajbne na autobusu, te je primorao vozača da se vrati zajedno s putnicima, među kojima su uglavnom bili migranti.

Radio Velika Kladuša

Autobus se zaustavio u Purićima, gdje se također nalazilo nekoliko građana koji su imali namjeru spriječiti izlazak putnika iz autobusa, ali pripadnici policije su već bili na mjestu, te kako se prenosi na društvenim mrežama, autobus je nastavio prema Bihaću bez iskrcavanja putnika.

Na mjestu događaja u Polju u znak podrške građaninu koji se odlučio na ovaj potez okupljaju se mještani MZ Polje, koji su i najpogođeniji migrantskom krizom.

VEZANE VIJESTI

Nezavisni blok Velika Kladuša saopćio je da u potpunosti podržava zahtjeve građana koji na protestima traže prava na slobodan i siguran grad.

“Institucije države BiH koje su najodgovornije za ovu situaciju moraju konačno preuzeti odgovornost za ovo stanje i riješiti problem”, stoji u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad