Sukob Konakovića i Efendića na društvenim mrežama: Ko je povio kičmu?

Vijesti 18. aug 202007:57 > 08:06
N1

Aktuelni načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) odgovorio je na prozivke nekadašnjeg SDA-ovog premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde.

“Od kadrova Naroda i pravde na listama tražimo da ne liče na sadašnju vlast. Ako se ikad počnem ponašati kao Bakir ili Asim, ne daj Bože, da se oni nikad ne ponašaju kao Efendić. Da im bude važnija pravda od funkcije, da nikad ne savijaju kičmu kako bi ih neko kandidovao negdje”, napisao je Konaković prije nekoliko dana na Twitteru.

Efendić mu je odgovorio navodeći da Konaković “pokušava uvjeriti svoje sljedbenike i javnost kako sam ja navodno ‘povio kičmu’ jer sam kandidat SDA za načelnika općine u kojoj sam i do sada bio načelnik”.

“Nakon što sam objavio snimak iz sada već poznate afere ‘Asim’ uz taj video sam napisao da Sarajlić nakon tog snimka više ne može biti potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije. Tri dana nakon toga Sarajlić je morao napustiti sve stranačke funkcije pa i te koje sam ja spomenuo. Nikad za vrijeme svog dugogodišnjeg angažmana u SDA Konaković nije spomenuo bilo šta u vezi Sarajlićevih ‘metoda’ rada u kojima su odlično sarađivali za vrijeme dok je Asim bio predsjednik KO SDA, a Dino K. premijer Kantona Sarajevo ispred SDA, nego sam mu problem bio ja i općinska organizacija SDA Novi Grad, koji se protiv takvih metoda borimo, i njemu i Asimu. Kako onda, tako i danas”, napisao je Efendić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad