Konaković: Pročitao sam poruku koju mi je sinoć Semir poslao

Vijesti 18. aug 202008:54 > 09:07
Općina Novi Grad Sarajevo

Sukob nekadašnjih stranačkih kolega Semira Efendića i Elmedina Konakovića uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini mogao bi obilježiti političku kampanju u Kantonu Sarajevo. Nakon što je Konaković prozvao Efendića na društvenim mrežama, tokom noći na Facebooku mu je odgovorio načelnik Općine Novi Grad. Na reakciju nekadašnjeg premijera KS i predsjednika Naroda i pravde nije se dugo čekalo.

“Nek’ neko objasni Semiru Efendiću da Asim Sarajlić nije potpredsjednik SDA isto kao što Fadil Novalić nije premijer Vlade FBiH. Nije Fadil nikad imenovan za premijera, ova Vlada nikad potvrđena, al’ funkcija je neupitna. Asim je k'o fol podnio ostavku na mjesto potpredsjednika, nikad je niko nije prihvatio ni potvrdio. Asim je potpredsjednik. Pročitao sam poruku koju mi je sinoć Semir poslao, vidim da je pisao kasno. Vjerovatno postao svjestan realnosti kad su liste otišle u CIK. Nije mu lako. Asim ti je Semire potpredsjednik, njegov najbolji drug ti je predsjednik kadrovske. Oni su stavili pečat na tvoju kandidaturu. Nakon što su dobili prijedlog od KO, potpisan od predsjednika Fikreta Prevljaka. O njegovom si nas izboru informisao. Jesu li te baš tako zavrtili da ti to kao ne znaš? Ne vjerujem. Znaš ti, znaš”, naveo je Konaković nakon objave Semira Efendića.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, aktuelni načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) ponovo je kandidat za tu poziciju nakon odluke Predsjendištva SDA. Odgovarajući na ovosedmične izjave Konakovića, Efendić je naveo da “ništa što danas govori Konaković, neće vrijediti i sutra ako se njegov politički interes preko noći promijeni, promijenit će se i principi o kojima on priča”. 

“O tome kakvu štetu građanima Kantona Sarajevo je napravio “KONCEPT” pravljenja vlasti bez pobjednika, jer sam ja sam kao kandidat imao više glasova na izborima nego bilo koja od stranaka šestorke ukupno, pisat ću nekom drugom prilikom, ali neka se sjete toga svaki put kad optužuju nekog drugog za stanje u kojem se sada Kanton Sarajevo nalazi. Za razliku od njega, moji politički stavovi su konstantni i ozbiljni, a politički rad baziran na konkretnom radu i rezultatima umjesto na blebetanju bez ikakve osnove”, naveo je Efendić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad