DF objavio imena kandidata za načelnike, gradonačelnike i nositelje listi

Vijesti 18. aug 202010:53 > 10:55
DF

Demokratska fronta izlazi u 67 općina na izbore za općinska vijeća i načelnike/gradonačelnike, saopćeno je iz ove stranke.

Od toga će u 12 općina i gradova biti u koaliciji sa Građanskim savezom. (Bihać, Zvornik, Zenica, Srebrenica, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Trnovo (FBiH) .

U Prijedoru izlaze unutar koalicije Pokret za Prijedor, u Prozor-Rami unutar lokalne koalicije.

U ostalim općinama/gradovima (53) Demokratska fronta nastupa samostalno. Ukupno na listama je preko 1200 kandidata/kandidatkinja – objavljeno je na službenoj stranici stranke.

Demokratska fronta će imati i 13 kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike, što samostalno, što u koalicijama, i to u slijedećim općinama/gradovima: Cazin (DF), Bihać(DF-GS), Lukavac (DF-SD), Tuzla (DF-SD), Kakanj(DF), Donji Vakuf(DF), Kreševo(DF), Novi Grad Sarajevo (DF-GS), Novo Sarajevo(DF-GS),Vogošća (DF) Centar-Sarajevo (DF-GS), Stari Grad (DF-GS) i Istočno Sarajevo(DF).

DF
DF

Spisak kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike i nositelja/nositeljica listi za općinska/gradska vijeća i skupštine pogledajte i na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad