U Bihaću najavljeni protesti zbog migrantske krize

Vijesti 18. aug 202013:55 > 14:17
Anadolija

Na Gradskom trgu u Bihaću 29. augusta će biti održani protesti građana zbog migrantske krize u ovom gradu. Kako su najavili organizatori, cilj je promjena trenutnog stanja, sklanjanje stranih državljana s bihaćkih ulica i njihov human smještaj.

Glavni zahtjev je hitno rješavanje migrantske krize, izmještanje ilegalnih migranata iz Bihaća i sprječavanje priliva novih ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton.

Zatražena je i hitna reakcija Željeznica FBiH jer, kako kažu, talgo vozovima stiže veliki broj migranata iz Sarajeva. Građani su zaprijetili i blokadom pruge.

Gostujući u Danu uživo na N1 televiziji, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je kako se u USK nalazi oko sedam hiljada migranata, od kojih je oko dvije – tri hiljade u i oko grada Bihaća. Tražio je hitnu reakciju svih MUP-ova i nadležnih agencija i institucija.

VEZANE VIJESTI

U međuvremenu, protesti u Velikoj Kladuši ne jenjavaju i održavaju se iz dana u dan. Napadnut je i autobus koji je prevozio migrante, a na kojem su razbijena stakla. Građani Velike Kladuše također traže izmještanje migranata s ulica grada.

Protesti građana Bihaća zakazani su za 29. august od 19 do 20 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad