Oproštaj od profesora Emira Temimovića, supruge Ramajane i njihovog djeteta

Vijesti 19. aug 202008:02 > 08:15
Facebook

Sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu oprostili su se emotivnom porukom nakon pogibije njihovog profesora Emira Temimovića, njegove supruge Ramajane i maloljetnog djeteta koji su poginuli jučer u stravičnoj nesreći.

“Poštovane kolegice, uvaženi kolege, studenti i prijatelji, sa dubokim bolom i neizmjernom tugom vas obavještavamo da su naši dragi kolega prof. dr. Emir Temimović, njegova supruga i dijete danas (18. 08. 2020. god.) tragično preminuli u saobraćajnoj nesreći. Uz iskrenu žalost, porodicama rahmetli kolege Temimovića i njegove supruge Ramajane izražavamo duboku sućut”, stoji u oproštajnoj poruci kolektiva Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ, u mjestu Čađavica, jučer oko 7:00 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali V. S. iz Mrkonjić Grada upravljajuću teretnim motornim vozilom “Mercedes” i E. T. koji je upravljao putničkim automobilom “Renault” sa kojim su se u vozilu nalazili saputnici R. T. K. i maloljetna osoba, svi iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali E. T. i R. T. K., dok je maloljetna osoba prevezena u Dom zdravlja Mrkonjić Grad gdje je konstatovana smrt. 

Uviđaj na mjestu izvršili su policijski službenici Policijske stanice Ribnik i dežurni okružni javni tužilaca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Postupajući tužioc naložio je obdukciju tijela smrtno stradalih oosba koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci, kao i druga potrebna vještačenja u cilju utvrđivanja tačnog uzroka saobraćajne nezgode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad